ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Σε 41 ανέρχονται οι νεκροί και 5 οι αγνοούμενοι από το χθεσινό ναυάγιο

Φιλιππίνες: Σε 41 ανέρχονται οι νεκροί και 5 οι αγνοούμενοι από το χθεσινό ναυάγιο

Σε 41 ανέρχονται οι άνθρωποι που πνίγηκαν χθες από την βύθιση ενός οχηματαγωγού πλοίου στις κεντρικές Φιλιππίνες, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρχές, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό 5 ανθρώπων που αγνοούνται.Το πλοίο Kim Nirvana, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ορμόκ με προορισμό το νησί Καμότες στην κεντρική επαρχία Σεμπού των Φιλιππίνων, ανατράπηκε χθες σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το λιμάνι.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Τζόζεφ Εμίλιο Αμπάγια, ο οποίος επικαλέστηκε την ακτοφυλακή της περιοχής, στο πλοίο επέβαιναν 173 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος. Συνολικά 141 επιβαίνοντες διασώθηκαν, ενώ 5 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι αρχές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στα πιθανά αίτια του ναυαγίου αυτού, το οποίο σημειώθηκε ενώ επικρατούσαν σχετικά καλές καιρικές συνθήκες κι όχι σφοδρή κακοκαιρία, όπως είχε μεταδοθεί χθες. Ο Αμπάγια σημείωσε ότι οι αρχές θα ξεκινήσουν έρευνα. "Θα ερευνήσουμε σε βάθος τα πράγματα και θα δράσουμε ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο", δήλωσε.

Εξάλλου οι έρευνες των δυτών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων επαναλήφθηκαν, έπειτα από μια σύντομη διακοπή τους νωρίτερα σήμερα λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες είχαν παρουσιάσει μια πρόσκαιρη επιδείνωση καθώς πλησίαζε τις βόρειες Φιλιππίνες η τροπική καταιγίδα Λίνφα.

Οι οικογένειες των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι για να ενημερώνονται άμεσα για τις εξελίξεις στις έρευνες.
Τα οχηματαγωγά αποτελούν ένα από τα κύρια μέσα μεταφοράς στην νησιωτική αυτή χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία απαρτίζεται από περισσότερα από 7.100 νησιά.

Τα ναυτικά δυστυχήματα αποτελούν συχνό φαινόμενο, το οποίο οφείλεται συνήθως στην έλλειψη αυστηρών προδιαγραφών για την ασφάλεια και στους χαλαρούς ελέγχους, όπως και στην υπερφόρτωση των πλοίων.

Σχετικές ειδήσεις