ΚΟΣΜΟΣ

Ένας αστυνομικός νεκρός από τις βίαιες συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη

Ένας αστυνομικός νεκρός από τις βίαιες συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη

Με αίμα βάφτηκαν οι νέες συγκρούσεις που έπληξαν την Κυριακή (26/07) την Κωνσταντινούπολη, καθώς ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των βίαιων συμπλοκών που σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της άκρας αριστεράς στη συνοικία Γκαζί.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών, εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική ημέρα των συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη που ξέσπασαν έπειτα από τον θάνατο μιας ακροαριστερής ακτιβίστριας κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας την περασμένη Παρασκευή.

Το μεσημέρι της Κυριακής (26/07) οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της πόλης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του θύματος, που ανήκε στη μειονότητα των Αλεβιτών.

Εκατοντάδες διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη μέση των δρόμων. Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει από την Παρασκευή σε εκατοντάδες συλλήψεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), φερόμενων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και στελεχών της άκρας αριστεράς.

Τουλάχιστον 600 άτομα έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.

Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον ανταρτών του PKK στο Ιράκ

Νωρίτερα σήμερα, μαχητικά F- 16 της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας βομβάρδισαν θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, όπως γνωστοποίησαν πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, στο τελευταίο κύμα αεροπορικών επιδρομών που διεξαγάγει η Άγκυρα εναντίον των Κούρδων μαχητών και του Ισλαμικού Κράτους.

Τα μαχητικά, που έπληξαν στόχους στο Χακούρκ, στο βόρειο Ιράκ, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Λίγο μετά τις 20:00 ώρα Τουρκίας, πολλά F-16 απογειώθηκαν από το Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά) με κατεύθυνση το όρος Καντίλ, όπου βρίσκονται οι βάσεις του PKK, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Türk και NTV.

Σχετικές ειδήσεις