ΚΟΣΜΟΣ

Debate: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Debate: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Για σπόντες, καρφιά, ελάχιστες δόσεις έντασης και καμία είδηση κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας το χθεσινό (09/09/2015) debate.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian σημειώνει πως το debate περιορίστηκε σε «σπόντες» που αντάλλασσαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Παράλληλα επισημαίνει ότι ο Α. Τσίπρας παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη επί κυβερνήσεώς του και ότι αναγκάστηκε να μπει σε έναν πόλεμο και τελικά να συμβιβαστεί.

«Ο Τσίπρας, ένας πολιτικός που κάποτε δοκίμαζε υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, τώρα έχει υποστεί σημαντική ζημιά λόγω της λιτότητας – ένα χάπι που οι Έλληνες πρέπει να καταπιούν ως αποτέλεσμα της τρίτης συμφωνίας διάσωσης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αξιοσημείωτες κατά την Guardian, ήταν οι αναφορές του Παναγιώτη Λαφαζάνη για επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, η ατάκα της Φώφης Γεννηματά περί «χρυσού βατόμουρου» που πρέπει να λάβει ο Αλέξης Τσίπρας για τις επιδόσεις του στα οικονομικά, αλλά και η απουσία της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για την «κόντρα» μεταξύ του Α. Τσίπρα και το Ε. Μεϊμαράκη, και την ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ τους.

Το πρακτορείο Associated Press αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σε θέση άμυνας και παραδέχθηκε πως έκανε λάθη την περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. «Τα μικρά κόμματα θα κληθούν μετεκλογικά να πάρουν μέρος σε μια συμμαχική κυβέρνηση ως άμεσοι εταίροι» αναφέρει το άρθρο, τονίζοντας ότι η Φώφη Γεννημάτα άσκησε έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και το ABC News κάνει λόγο για την παραδοχή των λαθών που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελάχιστες φωτεινές στιγμές έκαναν την εμφάνισή τους σε αυτό το debate» αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος του Politico.

Τέλος το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε «πυρ» από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και έτσι εκείνος προσπάθησε να αποκρούσει τις επιθέσεις. Παράλληλα σημειώνει ότι η μόνη στιγμή που τα αίματα άναψαν ήταν ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν ο πρώτος κατηγόρησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι έμπλεκε σε σκάνδαλα.

Σχετικές ειδήσεις