ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Πακιστάν: 18 νεκροί σε κατάρρευση εργοστασίου, 150 παγιδευμένοι (video)

Τραγωδία στο Πακιστάν: 18 νεκροί σε κατάρρευση εργοστασίου, 150 παγιδευμένοι (video)

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι 40 τραυματίστηκαν και περίπου 150 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια ενός εργοστασίου το οποίο κατέρρευσε σήμερα σε βιομηχανική ζώνη κοντά στη Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Τα μέλη των συνεργείων διάσωσης σκάβουν αναζητώντας επιζώντες και μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει 40 τραυματίες, δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιούνις Μπατί, ένας εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών διάσωσης.

Υπολογίζεται ότι 150 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια μετά την κατάρρευση, είπε ένα στέλεχος των σωστικών συνεργείων, ο Κασίφ Ναζίρ που βρίσκεται επιτόπου.

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας μεταφέρουν ομάδες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, σύμφωνα με ένα μήνυμα του εκπροσώπου τύπου των ενόπλων δυνάμεων.

«Μηχανικοί του στρατού μετέβησαν αμέσως για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης» επισημαίνεται στο μήνυμα.

Προς το παρόν δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα αίτια της κατάρρευσης του εργοστασίου, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της πόλης και κατασκευάζει σακούλες για ψώνια.

Όπως ωστόσο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο εργοστάσιο πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, 289 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια βιοτεχνία ενδυμάτων στο Καράτσι. Την ίδια ημέρα σε μια φωτιά που σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο κατασκευής παπουτσιών στη Λαχώρη 25 άνθρωποι έχασαν την ζωή

)

Σχετικές ειδήσεις