ΚΟΣΜΟΣ

Ζ. Γκάμπριελ: Κλειστά εξωτερικά σύνορα στην Ευρώπη, δεν σημαίνει Ευρώπη-φρούριο

Ζ. Γκάμπριελ: Κλειστά εξωτερικά σύνορα στην Ευρώπη, δεν σημαίνει Ευρώπη-φρούριο

Το κράτος έχει χάσει τον έλεγχο στο θέμα των προσφύγων, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τόνισε ότι το σημαντικό είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Αυτό που θέλουν να δουν οι πολίτες, είναι ότι ανακτούμε τον έλεγχο στη χώρα», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των προσφύγων, αλλά η ταχύτητα με την οποία έρχονται. Πρέπει να φροντίσουμε για μια συντεταγμένη μετανάστευση των ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο, ανέφερε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, σύμφωνα με την Bild - και δήλωσε ότι «κλειστά εξωτερικά σύνορα στην Ευρώπη δεν σημαίνει Ευρώπη-φρούριο».

Ο κ. Γκάμπριελ εξήγησε ακόμη, ότι το σημαντικό είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και η εφαρμογή ποσόστωσης - και προειδοποίησε για τον κίνδυνο από ενδεχόμενο κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων της ΕΕ: «Μπορεί κανείς να «θάψει» την Ευρώπη για μερικά χρόνια αν κλείσει και πάλι τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις