ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί και φλεγόμενα φορτηγά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό (video)

Νεκροί και φλεγόμενα φορτηγά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό (video)

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια τυλίχθηκε στις φλόγες, έπειτα από αεροπορική επιδρομή σε μια μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλκίς στη νότια Τουρκία, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής.

Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε από την πλευρά του ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, επιβεβαιώνοντας ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Οι ομάδες μας βοήθησαν να κατασβεστεί η πυρκαγιά… Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς», ανέφερε ο Μουσταφά Οζμπέκ, στέλεχος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο εργαζόμενος της ανθρωπιστικής οργάνωσης, ο οποίος και κατέγραψε τις σκηνές, κατήγγειλε μάλιστα αρχικά ότι τα φορτηγά διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν αυτά που στοχοθετήθηκαν στους βομβαρδισμούς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα (25/11) η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή κοντά στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκμένους μαχητές στις περιοχές Τζαμπάλ Άκραντ και Τζαμπάλ Τουρκμάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων ανέφερε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις