ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Αίγυπτο: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο (video)

Συναγερμός στην Αίγυπτο: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο (video)

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές της Αιγύπτου καθώς ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε είσοδο ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Χουργκάντα - Πληροφορίες για τραυματίες - Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες κυμάτιζαν σημαίες του ISIS

Φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα ξύπνησαν το βράδυ της Παρασκευής (08/01) στην Αίγυπτο όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο του ξενοδοχείου Bella Vista, όπου συχνάζουν ξένοι τουρίστες στο θέρετρο Χουργκάντα της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ωστόσο, έπειτα από ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δραστών, οι οποίοι -σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα - κρατούσαν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, και των δυνάμεων ασφαλείας οι ένοπλοι έπεσαν νεκροί. Αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν ότι οι ένοπλοι προσέγγισαν το ξενοδοχείο διά θαλάσσης.

Δεν υπάρχουν νεκροί τουρίστες

Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες πως δύο τουρίστες, ένας Δανός και ένας Γερμανός, έχασαν τη ζωή τους από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων και δυνάμεων ασφαλείας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα τα διεθνή πρακτορεία διευκρίνισαν πως οι δύο πολίτες τραυματίστηκαν.

Το θάνατο των ενόπλων επιβεβαίωσε και ο Χουσάμ Σαίρ, εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Επιμελητηρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει το BBC, οι δυο τραυματίες τουρίστες είναι από τη Δανία και τη Γερμανία.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι τουλάχιστον δύο από τους τρεις δράστες έχουν σκοτωθεί, ενώ η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας από τους ενόπλους είναι νεκρός.

Σχετικές ειδήσεις