ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Ομπάμα - Ερντογάν για ενίσχυση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Συμφωνία Ομπάμα - Ερντογάν για ενίσχυση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία θα αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Τουρκία, το Σάββατο (23/01).

Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας, Μπαράκ Ομπάμα και Ταγίπ Ερντογάν, συνομίλησαν τηλεφωνικώς την Τρίτη (19/01) και συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους κατά της τρομοκρατίας, με έμφαση στο Ισλαμικό Κράτος και στο Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών, ο Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ερντογάν για τη βομβιστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη- την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ- που είχαν αποτέλεσμα δέκα Γερμανοί τουρίστες να χάσουν τη ζωή τους, καθώς και για μια επίθεση ανταρτών του PKK στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία θα αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Τουρκία, το Σάββατο.

Σχετικές ειδήσεις