ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Βρετανία: Τρία αδέλφια και ο θείος τους βίαζαν και εξέδιδαν νεαρά κορίτσια!

Φρίκη στη Βρετανία: Τρία αδέλφια και ο θείος τους βίαζαν και εξέδιδαν νεαρά κορίτσια!

Ένοχοι για σεξουαλική εκμετάλλευση πολύ νεαρών κοριτσιών στη βόρεια Αγγλία κρίθηκαν τρεις αδελφοί και ο θείος τους, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 19 έως 35 ετών.

Στον Αρσίντ Χουσάιν, ο οποίος εμφανίζεται ως επικεφαλής της ομάδας, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 35 ετών, ενώ οι δύο αδελφοί του, ο Μπασάρατ και ο Μπανάρας, καταδικάσθηκαν σε 25 και 19 έτη φυλάκιση αντίστοιχα. Ο θείος τους, ο Κουρμπάν Άλι, καταδικάσθηκε από την πλευρά του σε κάθειρξη 10 ετών.

Οι τέσσερις δικάζονταν για τους βιασμούς κατ' επανάληψη 15 νεαρών κοριτσιών, το μικρότερο από τα οποία ήταν ηλικίας 11 ετών, στο διάστημα από το 1987 έως το 2003, στη μικρή πόλη του Ρόδεραμ, στη βόρεια Αγγλία.

Παράλληλα, στις Κάρεν Μακγκρέγκορ και Σέλεϊ Ντέιβις, δύο γυναίκες που κρίθηκαν ένοχες επειδή είχαν παραδώσει στους τέσσερις βιαστές ορισμένα από τα νεαρά θύματά τους, τα οποία το είχαν σκάσει από τις οικογένειές τους και είχαν βρει καταφύγιο σ' αυτές, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 13 ετών και φυλάκισης 18 μηνών αντιστοίχως.

Οι έξι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι την Τετάρτη, στο τέλος μιας δίκης που έφερε στο φως ολιγωρίες της αστυνομίας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ένα από τα θύματα βιαζόταν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα από πολλούς άνδρες και το μαρτύριό του αυτό συνεχίσθηκε για πολλά χρόνια.

«Στην αρχή, το κορίτσι προσπαθούσε να πει όχι, όμως τη χτυπούσαν συστηματικά και γρήγορα έμαθε να υποκύπτει. Ο Αρσίντ Χουσάιν την πέρασε στους αδελφούς του, στους φίλους του και, έπειτα από κάποιο καιρό, σε άλλους άνδρες για να πληρώσει χρέη του. Βιαζόταν από πολυάριθμους άνδρες ασιατικής καταγωγής, καθημερινά και μέχρι και τρεις φορές την ημέρα. Ήταν ευάλωτη και πίστευε πως ο Αρσίντ Χουσάιν ήταν το αγόρι της», δήλωσε η εισαγγελέας στη διάρκεια της δίκης.

«Κανένας», τόνισε η εισαγγελέας, «δεν ήταν διατεθειμένος να την ακούσει» όταν, μόλις επέστρεφε στο καταφύγιο για παιδιά όπου ζούσε, μιλούσε για την κακοποίησή της. Την κατηγορούσαν αντίθετα ότι «έβρισκε δικαιολογίες για να καλύπτει τις αποδράσεις της».

Σχετικές ειδήσεις