ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Ο ήρωας του αεροδρομίου που έσωσε επτά τραυματίες (videos)

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Ο ήρωας του αεροδρομίου που έσωσε επτά τραυματίες (videos)

Σοκαριστικές εικόνες χάους και πανικού επικράτησαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, μετά τις δύο εκρήξεις που σκόρπισαν το θάνατο.

Είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους, ωστόσο ανάμεσα στους καπνούς, τα συντρίμμια, τα ακρωτηριασμένα πτώματα και τους βαριά τραυματισμένους, ένας υπάλληλος βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, αρνούμενος να τρέξει για τη ζωή του.

«Βοήθησα τουλάχιστον έξι ή επτά άτομα. Μεταφέραμε κάποιους που δεν μπορούσαν να κουνηθούν έξω. Επικρατούσε παντού πανικός», εκμυστηρεύτηκε ο Alphonse Lyoura, ο οποίος εργάζεται ως χειριστής αποσκευών στο αεροδρόμιο, για να συμπληρώσει: «Άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος. Κάποιο ήταν καλυμμένοι με αίμα και δεν κινούνταν. Πολλά άτομα ακρωτηριάστηκαν. Είδα έναν άνδρα που είχε χάσει και τα δυο του πόδια».

Η ηρωική κίνηση του Lyoura έκανε το γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες του twitter να σχολιάζουν πως άνθρωποι σαν και αυτόν είναι η «απάντηση» στους τρομοκράτες.

irwas vrikselles2

«Alphonse μόλις τους έκανες αποτυχημένους. Αν ένας από εμάς βοηθά ανιδιοτελώς τους συνανθρώπους μας, τότε δεν κέρδισαν. Δεν θα κερδίσουν ποτέ», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Οι τρομοκράτες δημιουργούν ήρωες. Ο ήρωας δεν ενδιαφέρεται για τη θρησκεία σου. Ο ήρωας είναι απλώς καλός άνθρωπος».

Σχετικές ειδήσεις