ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός: Η ΕΕ πρέπει να εμποδίσει να υπάρξουν νεκροί!

Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός: Η ΕΕ πρέπει να εμποδίσει να υπάρξουν νεκροί!

Την παροχή άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία είναι «υπερβολικά επιβαρυμένη» από το κύμα των προσφύγων ζητεί ο πρόεδρος του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού Ρούντολφ Ζάιτερς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Neue Osnabrücker Zeitung».

«Η Ε.Ε. πρέπει να εμποδίσει να υπάρξουν νεκροί. Στην Ελλάδα είναι επειγόντως αναγκαίες οι προσήκουσες διαδικασίες ώστε να απαλυνθεί η ένδεια των ανθρώπων», είπε στη γερμανική εφημερίδα. Ο Ζάιτερς έκανε έκκληση στις 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να στείλουν το ταχύτερο δυνατόν ειδικούς στην Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται ανυπερθέτως οργανωτική και οικονομική υποστήριξη, η οποία θα έπρεπε να της έχει δοθεί ήδη πριν από ενάμιση χρόνο, είπε. Παρέπεμψε δε στο ότι έχουν έλθει περισσότεροι από 800.000 πρόσφυγες το 2015 στην Ελλάδα και από τις αρχές του 2016 έχουν ήδη καταγραφεί 190.000 νέοι.

Σε αντίθεση με την «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες» (UNHCR) και τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την μετατροπή των προσφυγικών καταυλισμών σε φυλακές, έχουν διακόψει την εργασία τους, ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα, είπε στην εφημερίδα ο Ζάιτερς.

Σχετικές ειδήσεις