ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το αποκλειστικό βίντεο του cnn.gr: Ταξιτζής ψάχνει το γιο του

Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το αποκλειστικό βίντεο του cnn.gr: Ταξιτζής ψάχνει το γιο του

Το οπτικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα το CNN Greece φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες δραματικές στιγμές μέσα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ελάχιστη ώρα αφότου οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά.

Οι πυροσβέστες έχουν μόλις φτάσει ακριβώς στο σημείο της διπλής έκρηξης. Πυκνοί καπνοί, σκοτάδι, συντρίμμια και μικρές εστίες φωτιάς.

Ακούγονται απεγνωσμένες κραυγές ανθρώπων που ζητούν βοήθεια.

«Μην μετακινείστε» δίνει εντολή υπεύθυνος των αρχών ασφαλείας ή υπεύθυνος του αεροδρομίου.

«Το γιο μου ψάχνω» ακούγεται να απαντά ο Φρανσίσκο Ιζκουγιέρντο, οδηγός ταξί, ο οποίος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του έξω από το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, όταν άκουσε το πρωί της 22ας Μαρτίου τις δύο φονικές εκρήξεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκε μέσα στο κτήριο προκειμένου να βρει τον γιο του που δουλεύει εκεί.

Η κάμερα του κινητού του καταγράφει σε διαρκή κίνηση. Δεν υπάρχει τίποτε όρθιο. Τα γκισέ των τσεκ ιν έχουν διαλυθεί, μια άμορφη μάζα από σιδερικά, σπασμένα τζάμια, κομματιασμένους πάγκους, λογής-λογής υλικά έχουν καλύψει το πάτωμα. Καρότσια διάσπαρτα εδώ κι εκεί.

Κάπου εκεί ανάμεσά τους, μόνο του ένα μωρό κλαίει...

Άνθρωποι να φωνάζουν απελπισμένοι ψάχνοντας κάποιον να τους μεταφέρει ή να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Μια γυναίκα προβάλλει από ένα διάδρομο.

Λέει πως αναζητά τον άνδρα της.

Η κάμερα κινείται προς το μέρος της, περνώντας στο χώρο με τις καφετέριες. Η καταστροφή είναι πιο περιορισμένη εδώ, καθώς, προφανώς, έχει μεσολαβήσει κάποιο εμπόδιο το οποίο έχει μειώσει την ισχύ του ωστικού κύματος.

Κάποιος φωνάζει ένα όνομα: Εβίν.

Απάντηση δεν παίρνει.

Ο Ιζκουγιέρντο, όπως εκμυστηρεύτηκε στο CNN, έμεινε μέσα στο κτήριο για περίπου 30 λεπτά, προσφέροντας όπως μπορούσε τη βοήθειά του. Μετά κατάφερε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, η οποία τον ενημέρωσε πως ο γιος τους ήταν καλά στην υγεία του.

«Οι εικόνες, όμως, που είδα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου» δηλώνει τώρα ο οδηγός ταξί.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο στο cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις