ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ευρώπη: Ο 15χρονος αδερφός του Αμπααούντ απειλεί με εκδίκηση

Συναγερμός στην Ευρώπη: Ο 15χρονος αδερφός του Αμπααούντ απειλεί με εκδίκηση

Ο Γιούνες έχει εξαπολύσει απειλές και μέσω Facebook λέγοντας ότι θα μεταβεί στην Ευρώπη για να πάρει «εκδίκηση για το θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του»

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη έπειτα από πληροφορίες ότι ο 15χρονος αδερφός του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ εγκατέλειψε την Συρία και επιστρέφει στην Γηραιά Ήπειρο για να εκδικηθεί τον θάνατο του «εγκεφάλου» των επιθέσεων του Παρισιού.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι ο «εμπνευστής» των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και σκοτώθηκε από τις αστυνομικές αρχές στο Σαν Ντενί μία εβδομάδα μετά το μακελειό.

«Έρχομαι στις 10:00» είπε ο 15χρονος Γιούνες στην αδελφή του Γιασμίνα. H Interpol υπέκλεψε αυτή τη συνομιλία στις 28 Φεβρουαρίου και έκτοτε οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την επιστροφή του 15χρονου τζιχαντιστή, αναφέρει το Paris Match.

Σύμφωνα με το Paris Match, ο Γιούνες έχει εξαπολύσει απειλές και μέσω Facebook λέγοντας ότι θα μεταβεί στην Ευρώπη για να πάρει «εκδίκηση για το θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του».

Το Paris Match έχει στην διάθεσή του αρχείο της Interpol που δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές αρχές πιστεύουν ότι ο Γιούνες αποτελεί απειλή και τον χαρακτηρίζει «τρομοκράτη», «δολοφόνο» και «τζιχαντιστή μαχητή».

Σχετικές ειδήσεις