ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο προμηθευτής όπλων για την επίθεση στο παντοπωλείο στο Παρίσι

Συνελήφθη ο προμηθευτής όπλων για την επίθεση στο παντοπωλείο στο Παρίσι

Το δικαστήριο θα στείλει τον Ντενίβ να δικαστεί στη Γαλλία εκτός εάν υπάρξει άλλη υπόθεση εναντίον του στην Ισπανία

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν Γάλλο ο οποίος φέρεται ότι είχε προμηθεύσει τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τον ισλαμιστή μαχητή Αμεντί Κουλιμπαλί για να σκοτώσει πέντε ανθρώπους σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αντουάν Ντενίβ, ένας 27χρονος από το Σεντ-Κατρίν της Γαλλίας, συνελήφθη την Τρίτη (12/04) στη Ρινκόν ντε λα Βικτόρια, μια πόλη κοντά στη Μάλαγα, στις νότιες ακτές της Ισπανίας. Επρόκειτο για κοινή επιχείρηση με τη γαλλική αστυνομία.

Ο Ντενίβ έφυγε από τη Γαλλία πολλές εβδομάδες μετά την επίθεση στο Παρίσι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και δημιούργησε μια νέα βάση στη Μάλαγα όπου συνέχισε το λαθρεμπόριο όπλων χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα. Το υπουργείο δεν ανέφερε αν ο Ντενίβ θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε ισλαμικό δίκτυο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανέφερε σήμερα πως ο Ντενίβ αρνήθηκε ότι πούλησε όπλα στον Κουλιμπαλί αλλά είπε πως συμφωνεί να εκδοθεί στη Γαλλία. Το δικαστήριο θα στείλει τον Ντενίβ να δικαστεί στη Γαλλία εκτός εάν υπάρξει άλλη υπόθεση εναντίον του στην Ισπανία, ανέφερε η εφημερίδα El Pais.

Σχετικές ειδήσεις