ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Ο στρατός διαψεύδει ότι το ISIS σκότωσε σε ενέδρα δεκάδες στρατιώτες του (Vid)

Φιλιππίνες: Ο στρατός διαψεύδει ότι το ISIS σκότωσε σε ενέδρα δεκάδες στρατιώτες του (Vid)

Οι Φιλιππίνες απορρίπτουν ως «καθαρή προπαγάνδα» τους ισχυρισμούς του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), σύμφωνα με τους οποίους, οι μαχητές του σκότωσαν δεκάδες κυβερνητικούς στρατιώτες σε ενέδρες.

Παράλληλα, η Μανίλα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που ν' αποδεικνύουν τη διασύνδεση μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των μουσουλμάνων μαχητών που δραστηριοποιούνται στις νότιες περιοχές της χώρας.

Την τελευταία εβδομάδα έγινε γνωστό ότι 46 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες μεταξύ του στρατού και ενόπλων μαχητών της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, που δραστηριοποιείται στο νησί Μπασιλάν. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα για έκτη ημέρα.

Σύμφωνα με τη σελίδα του SITE Intelligence (που παρακολουθεί τη δράση των τζιχαντιστικών οργανώσεων) το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για το θάνατο περίπου 100 στρατιωτών στις Φιλιππίνες, ισχυριζόμενο ότι ανατίναξε τα επτά στρατιωτικά οχήματα που τους μετέφεραν.

Στρατιωτικές πηγές στις Φιλιππίνες αποδίδουν χαρακτήρα προπαγάνδας στον ισχυρισμό του Ισλαμικού Κράτους, τονίζοντας ότι η ανακοίνωσή του «έχει πολλά κενά και ανακρίβειες».

«Χάσαμε 18 στρατιώτες, αλλά σκοτώσαμε 28 μαχητές του Αμπού Σαγιάφ, από την έναρξη των συγκρούσεων το Σάββατο. Οι στρατιώτες μας τους καταδιώκουν και δε θα σταματήσουμε μέχρι την τελική νίκη», ανέφερε η ίδια στρατιωτική πηγή.

Η Αμπού Σαγιάφ χαρακτηρίζεται ως μια μικρή αλλά βίαιη τρομοκρατική οργάνωση που έγινε γνωστή από τις απαγωγές, του αποκεφαλισμούς, αλλά και τις βομβιστικές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει, δημοσιεύοντας βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η οργάνωση έχει δηλώσει την υποστήριξή της, στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που δρουν στη Συρία και το Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις