ΚΟΣΜΟΣ

BILD: Μακελειό σε παραλίες της Ευρώπης σχεδιάζει το ISIS – Ποια θέρετρα αποτελούν στόχο (Pics & Vid)

BILD: Μακελειό σε παραλίες της Ευρώπης σχεδιάζει το ISIS – Ποια θέρετρα αποτελούν στόχο (Pics & Vid)

«Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει επιθέσεις σε παραλίες της Ευρώπης και σφαγές τουριστών, χρησιμοποιώντας όπλα και βόμβες κρυμμένες στην άμμο κάτω από ξαπλώστρες, αλλά και δολοφόνους μεταμφιεσμένους σε πλανόδιους πωλητές ή πωλητές παγωτών», όπως προειδοποιούν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας BILD.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, “BND”, ενημερώθηκαν από τους Ιταλούς ομόλογους τους για τα το αιματοκύλισμα που σχεδιάζει το ISIS το καλοκαίρι σε τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την Αφρική, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Στο σχετικό ρεπορτάζ η BILD προειδοποιεί ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν τη χρήση αυτόματων όπλων στε γεμάτες από τουρίστες παραλίες, βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και εκρηκτικούς μηχανισμούς θαμμένους στην άμμο.

Καθώς το ISIS, έχει πιεστεί οικονομικά και έχει εγκλωβιστεί στρατιωτικά από τις μάχες από το διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, αναζητά νέους πιο εύκολους στόχους στη Δύση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την Bild οι παραλίες που η ιταλική αναφορά καταγράφει ως στόχους περιλαμβάνουν θέρετρα στη νότια Γαλλία, τη γνωστή παραλία Costa del Sol στην Ισπανία και δύο ακτές της Ιταλίας.

terror map 516370

«Θα μπορούσε να αποτελέσει μια εντελώς νέα διάσταση στην επιχειρησιακή δράση των τζιχαντιστών. Οι τουριστικές παραλίες είναι αδύνατο να προστατευθούν επαρκώς», όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στη γερμανική εφημερίδα.

Άλλωστε, πέρυσι 38 άτομα σκοτώθηκαν, 30 εκ των οποίων ήταν Βρετανοί τουρίστες, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε παραλία στην Τυνησία.

Η απειλή φέρεται ότι προέρχεται από την Boko Haram, την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση από τη Νιγηρία, που έχει συμμαχήσει με το ISIS, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μέχρι στιγμής η Γερμανία δεν έχει εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους πολίτες της που σχεδιάζουν να παραθερίσουν σε ξένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σχετικές ειδήσεις