ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Γαλλία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Ο Γαλλομαροκινός κρατούμενος προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Φλερί Μερογκί, κοντά στο Παρίσι και θα οδηγηθεί στην απομόνωση, γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Φρανκ Μπερτόν

O Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο σημαντικότερος ύποπτος των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και ο μόνος επιζών από την ομάδα των τζιχαντιστών που αιματοκύλισε τη γαλλική πρωτεύουσα, τέθηκε υπό επίσημη έρευνα από Γάλλους δικαστές.

Σε βάρος του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων της στελέχωσης μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, της διάπραξης ανθρωποκτονίας τρομοκρατικού χαρακτήρα, της απαγωγής, της οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ο Γαλλομαροκινός κρατούμενος προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Φλερί Μερογκί, κοντά στο Παρίσι και θα οδηγηθεί στην απομόνωση, γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Φρανκ Μπερτόν. Την 20η Μαΐου προγραμματίστηκε η ανάκρισή του από τις γαλλικές αρχές.

Ο Αμπντεσλάμ εκδόθηκε νωρίτερα την Μεγάλη Τετάρτη (27/06) στη Γαλλία από το Βέλγιο. Συνελήφθη στις Βρυξέλλες την 18η Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις