ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκε ο Ιρακινός που βίασε αγοράκι σε πισίνα στη Βιέννη

Καταδικάστηκε ο Ιρακινός που βίασε αγοράκι σε πισίνα στη Βιέννη

Ο 20χρονος Ιρακινός είχε δηλώσει στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του ότι η πράξη του ήταν μια «επείγουσα σεξουαλική ανάγκη» επειδή έλειπε τέσσερις μήνες μακριά από τη γυναίκα του

Σε 10 χρόνια φυλάκισης καταδίκασε το δικαστήριο της Αυστρίας τον Ιρακινό μετανάστη που τον Φεβρουάριο βίασε ένα 10χρονο αγόρι σε πισίνα της Αυστρίας.

Ο 20χρονος Ιρακινός είχε δηλώσει στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του ότι η πράξη του ήταν μια «επείγουσα σεξουαλική ανάγκη» επειδή έλειπε τέσσερις μήνες μακριά από τη γυναίκα του.

Ο 10χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αναμένεται η έκθεση των παιδοψυχολόγων που το παρακολουθούν. Εάν οι σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες επιβεβαιωθούν γαι το μικρό αγόρι, τότε η πιθανή ποινή φυλάκισης θα μπορούσε να αυξηθεί στα 15 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο 20χρονος είπε ότι εξακολουθεί να θέλει να φέρει τη σύζυγο και το παιδί του στην Αυστρία παρόλο που το αίτημα για χορήγηση ασύλου έχει απορριφθεί.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομία εξέτασε το αίτημά του για πολιτικό άσυλο και ανακάλυψε ότι ο 20χρονος είναι γιος πλούσιου επιχειρηματία και ήθελε να έρθει στην Ευρώπη γιατί είχε ακούσει ότι η ζωή στη Σουηδία είναι καλύτερη. Οταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να πάει πιο μακριά από το Μόναχο άλλαξε γνώμη και ζήτησε άσυλο στην Βιέννη.

«Ηθελα να χτίσω ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά μου. Το αποφάσισα μέσα σε μια εβδομάδα για να έρθω εδώ», είπε στο δικαστήριο ο 20χρονος.

Σχετικές ειδήσεις