ΚΟΣΜΟΣ

Ελικόπτερο συνετρίβη στη Νορβηγία - Άνθρωποι στη θάλασσα

Ελικόπτερο συνετρίβη στη Νορβηγία - Άνθρωποι στη θάλασσα

Ελικόπτερο συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, όπως μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας. Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένα ελικόπτερο συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι TV 2.

Αρκετοί άνθρωποι φαίνεται να βρίσκονται στη θάλασσα, ενώ το ελικόπτερο κατέπεσε σε μικρό νησί που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.

norvigia

Δεκατρία άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο που συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων NTB, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικές αρχές στη Νορβηγία δηλώνουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι επιβαίνοντες, με τις έρευνες των σωστικών συνεργείων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Παράλληλα, η εταιρία Statoil, ανακοίνωσε ότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος.

Με ανάρτηση του στο twitter, η πρωθυπουργός της χώρας έκανε λόγο για «φρικτά νέα» από τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Σχετικές ειδήσεις