ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους - Στις έρευνες συμμετέχει και η Ελλάδα

EgyptAir: Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους - Στις έρευνες συμμετέχει και η Ελλάδα

Εντείνονται οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών (EgyptAir) που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/5) ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο, ενώ στις έρευνες συμμετέχει πλέον και η Ελλάδα.

Ενδεικτικά, από ελληνικής πλευράς συνδράμουν για τον εντοπισμό και χτενίζουν την περιοχή νότια της Καρπάθου όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», ένα σούπερ πούμα, ένα C130, ένα F-16 και ένα αεροπλάνο-ραντάρ.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος που εξαφανίστηκε επέβαιναν 69 επιβάτες και πλήρωμα, ενώ αυτό πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο. Το στίγμα του αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ αυτό πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν από εμπορικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μια λάμψη στον ουρανό και αμέσως ενημέρωσαν τις Αρχές.

Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ» ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της, στο Twitter.

Χάθηκε αεροσκάφος Airbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών

Σε άλλες αναρτήσεις στο Twitter, η εταιρία γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000, πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδο του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 59 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με το flightradar24.com, το αεροσκάφος ήταν Airbus Α320.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, συγκεντρώνει στοιχεία για την τεχνική κατάσταση του αεροσκάφους, που εξαφανίστηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου στη Μεσόγειο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου στο Κάιρο.

EgyptAir: Από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας το τελευταίο στίγμα του αεροπλάνου;

Σχετικές ειδήσεις