ΚΟΣΜΟΣ

State Department: Τι φοβούνται για την Ελλάδα οι Αμερικανοί

State Department: Τι φοβούνται για την Ελλάδα οι Αμερικανοί

Τι αναφέρει η έκθεση για χώρα μας – Γιατί φοβούνται τα σύνορα αλλά και τις ελληνικές ταυτότητες

Στην... «πορώδη» φύση των ελληνικών συνόρων εστιάζει η έκθεση του State Department για την Ελλάδα και την τρομοκρατία, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τις ΗΠΑ.

Παράλληλα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες είναι ευάλωτες σε παραχάραξη καθώς δεν διαθέτουν κανένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας όπως είναι οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία.

Το State Deparment στην έκθεσή του για την Ελλάδα αναφέρει ότι το 2015 στη χώρα σημειώθηκαν επιθέσεις μικρής κλίμακας με παγιδευμένα δέματα ή εκρηκτικούς μηχανισμούς από εγχώριες αναρχικές ομάδες, ωστόσο ήταν λιγότερες σε σχέση με το 2014.

Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας παρέμεινε ισχυροί ενώ ανώτατοι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι στις κορυφαίες προτεραιότητές τους.

Ακόμη σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε άμεσα ξένες τρομοκρατικές ενέργειες και έχει καταδικάσει με έντονο τρόπο τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους ως αποτρόπαιες και έχει καλέσει όλα τα κράτη να αντιμετωπίσουν με ενεργό και αποτελεσματικό τρόπο αυτή την απειλή.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το State Department, η Αστυνομική Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας η οποία είναι υπεύθυνη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παρότι προσελκύει ικανούς αστυνομικούς και έχει επιδείξει υψηλή ικανότητα στη συλλογή πληροφοριών, στερείται της ικανότητας να χρησιμοποιήσει τον όγκο των δεδομένων που συλλέγει και να τις μοιραστεί με άλλες υπηρεσίες εντός της ελληνικής αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Με πληροφορίες από capital

Σχετικές ειδήσεις