ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Έτσι σώθηκε ο 7χρονος που παράτησαν οι γονείς του για μία εβδομάδα στο δάσος (videos)

Ιαπωνία: Έτσι σώθηκε ο 7χρονος που παράτησαν οι γονείς του για μία εβδομάδα στο δάσος (videos)

Ένα αγόρι από την Ιαπωνία που είχε εγκαταλειφθεί μέσα σε πυκνό δάσος από τους γονείς του επειδή ήταν… άτακτο εντοπίστηκε τελικά σώο και αβλαβές, μία εβδομάδα αφότου η εξαφάνισή του προκάλεσε μαζική επιχείρηση έρευνας που κράτησε τη χώρα με κομμένη την ανάσα.

Ο επτάχρονος Γιαμάτο Τανούκα βρέθηκε σε ένα κτίριο ιαπωνικής στρατιωτικής βάσης σε απόσταση περίπου 4 χλμ. από το σημείο όπου είχε εξαφανιστεί το περασμένο Σάββατο, όταν οι γονείς του τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου για παραδειγματισμό επειδή πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.

«Ένας από τους στρατιώτες μας ετοιμαζόταν για ασκήσεις σήμερα το πρωί, άνοιξε την πόρτα ενός κτιρίου στη βάση, και ήταν εκεί», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση NHK μέλος των Δυνάμεων Αυτο-άμυνας της Ιαπωνίας.

«Όταν ρώτησε “Είσαι ο Γιαμάτο;” το αγόρι απάντησε ναι. Έπειτα είπε ότι πεινούσε, έτσι ο στρατιώτης τού έδωσε λίγο νερό, ψωμί και ριζογκοφρέτες».

«Ο Γιαμάτο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά φαίνεται υγιής εκτός από τη χαμηλή θερμοκρασία του σώματός του, ενώ θα παραμείνει εκεί στη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους», δήλωσε ένας γιατρός σε συνέντευξη Τύπου.

Κλαίγοντας, ο Τακαγιούκι Τανούκα, ο πατέρας του αγοριού, ευχαρίστησε τους διασώστες για τις προσπάθειές τους και ζήτησε συγγνώμη για τη φασαρία που προκάλεσε.

«Σκεφτήκαμε τι κάναμε και ήταν πράγματι ακραίο», είπε ο Τανούκα, με τρεμάμενη φωνή.

«Εμείς – καλά, τον αγαπούσαμε και πριν, αλλά ελπίζω ότι θα του δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τώρα», συμπλήρωσε.

Οι γονείς του Γιαμάτο είχαν δηλώσει αρχικά ότι εξαφανίστηκε ενώ η οικογένεια βρίσκονταν σε πεζοπορία για να μαζέψει άγρια χόρτα, αλλά αργότερα είπαν στην αστυνομία ότι τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου για παραδειγματισμό, επειδή πετούσε πέτρες σε ανθρώπους και αυτοκίνητα!

Υποστήριξανν ότι όταν επέστρεψαν με το αυτοκίνητο λίγα λεπτά αργότερα, το αγόρι είχε εξαφανιστεί. Η περιοχή είναι τόσο απομακρυσμένη που οι ντόπιοι λένε ότι σπάνια περνούν από εκεί.

Το αγόρι κατάφερε με κάποιο τρόπο να επιβιώσει για σχεδόν μία εβδομάδα σε μια περιοχή με πυκνό δάσος, όπου η θερμοκρασία τη νύχτα πέφτει έως και τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ είχε μάλιστα σημειωθεί και έντονη βροχόπτωση, παρά το γεγονός ότι φορούσε μόνο ένα μπλουζάκι και τζιν παντελόνι.

Ο Γιαμάτο είπε πως «περπάτησε μέσα από τα βουνά» έως ότου έφθασε στο κτίριο, το οποίο δεν ήταν κλειδωμένο. Ήπιε νερό από μια κοντινή βρύση και κοιμήθηκε πάνω σε στρώματα που ήταν απλωμένα στο πάτωμα.

Η έρευνα για τον Γιαμάτο κράτησε σε αγωνία την Ιαπωνία. Στο κορύφωμά της, πολλές εκατοντάδες διασώστες προχωρούσαν φωνάζοντας το όνομά του ανάμεσα σε πυκνούς θάμνους, μαζί με στρατιώτες με μοτοσικλέτες και έφιππη αστυνομία.

Ενημερωτικές εκπομπές αναφέρονταν τακτικά στα νεότερα των ερευνών στη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ το NHS έστειλε έκτακτη είδηση μόλις εντοπίστηκε ο Γιαμάτο.

Το επεισόδιο προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους περισσότερους χρήστες να ανεβάζουν επικριτικά σχόλια για την απερισκεψία των γονέων. Σήμερα, οι περισσότεροι εξέφρασαν ανακούφιση.

«Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα είχε καλή κατάληξη. Ως γονιός ενός επτάχρονου κι εγώ, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι πραγματικά, πραγματικά ευτυχισμένος», σχολίασε κάποιος.

Σχετικές ειδήσεις