ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ολάντ «τρέμει» το Brexit και προειδοποιεί τους Βρετανούς

Ο Ολάντ «τρέμει» το Brexit και προειδοποιεί τους Βρετανούς

Την πεποίθησή του πως αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή, θα είναι μια μη αναστρέψιμη απόφαση που θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ένωσης, εξέφρασε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Θα υπάρξει πολύ σοβαρός κίνδυνος η Βρετανία να χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά και σε ό,τι πάει μαζί με τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο. Ο καθένας θα πρέπει να το γνωρίζει καλά αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, συμπληρώνοντας: «Αν η επιλογή είναι η αποχώρηση από την ΕΕ... αυτό θα είναι μη αναστρέψιμο».

«Αυτό που διακυβεύεται είναι κάτι περισσότερο από το μέλλον της Βρετανίας, είναι επίσης το μέλλον της ΕΕ», συνέχισε ο Ολάντ μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Παρίσι με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο, για να καταλήξει: «Η αποχώρηση μιας χώρας που ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτικά στην ΕΕ θα είχε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες».

θα επισκεφθεί τη Γερμανία μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία
Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στη Γερμανία, για μια επίσκεψη αφιερωμένη στην «αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αύριο στη Βρετανία με το ερώτημα της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα για να εργαστούμε μαζί για (...) την αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», είπε ο Ολάντ υποδεχόμενος στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

Σχετικές ειδήσεις