ΚΟΣΜΟΣ

Δημοψήφισμα Brexit: Άνοιξαν οι κάλπες στη Βρετανία (Vid)

Δημοψήφισμα Brexit: Άνοιξαν οι κάλπες στη Βρετανία (Vid)

Στις 07:00 ώρα Βρετανίας (09:00 ώρα Ελλάδος) άνοιξαν οι κάλπες στη Βρετανία στο ιστορικό δημοψήφισμα, που θα κρίνει την παραμονή ή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 46 εκατομμύρια άνθρωποι θα ψηφίσουν, αριθμός -ρεκόρ για δημοψήφισμα στη Βρετανία, ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διαρκέσει έως τις 22:00 το βράδυ (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος).

Η καταμέτρηση υπολογίζεται ότι θα αρχίσει αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων και τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Προβάδισμα παραμονής δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέκτησε το προβάδισμά της έναντι της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από αυτήν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η εκστρατεία υπέρ της παραμονής προηγείται με 51%, έναντι ενός 49% της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν με βάση τους υπολογισμούς για τη συμμετοχή και μετά την αφαίρεση όσων από τους ερωτηθέντες απάντησαν «δεν γνωρίζω» ή δεν απάντησαν τι θα ψηφίσουν, εξήγησε ο Σαμ Κόουτς, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος των Τάιμς.

Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για την εφημερίδα έφερε την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ να προηγείται.

Διαβάστε ΕΔΩ live όλες τις εξελίξεις σχετικά με τo δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Σχετικές ειδήσεις