ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τη διαδοχή Κάμερον - Πότε θα ανακοινωθεί

Βρετανία: Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τη διαδοχή Κάμερον - Πότε θα ανακοινωθεί

Η ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας θα καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα.

Ο βρετανός υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στέφεν Κραμπ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ως ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος, όπως αναφέρει η Politico.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι θα παραιτηθεί, αφού οι Βρετανοί αγνόησαν τις εκκλήσεις του να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της Πέμπτης (23/06).

Ο Κραμπ είναι ο πρώτος που ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, παρόλο που ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Brexit, είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί των γραφείων στοιχημάτων για να διαδεχθεί τον Κάμερον.

Η ανακοίνωση του ονόματος του διαδόχου του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας θα καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα και θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

Ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία των Συντηρητικών και, κατά συνέπεια, για την πρωθυπουργία, θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη (29/06) και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη (30/06).

«Προκειμένου να διασφαλίσουμε την πλήρη συμμετοχή των μελών μας, συνιστούμε η ημερομηνία της ανακοίνωσης του ηγέτη να είναι η 9η Σεπτεμβρίου 2016» ανέφερε η Επιτροπή 1922 σε μια ανακοίνωσή της που στάλθηκε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σχετικές ειδήσεις