ΚΟΣΜΟΣ

Αβραμόπουλος: Έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία η ΕΕ για την κατάργηση της βίζας

Αβραμόπουλος: Έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία η ΕΕ για την κατάργηση της βίζας

Ο αρμόδιος για τη μετανάστευση Επίτροπος της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (01/09/2016), πως η Τουρκία έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη συμφωνία για την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίων για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε πως η Άγκυρα θα πρέπει ακόμη να ικανοποιήσει κάποια σημεία αναφοράς προτού εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία να εκπληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου πολύ σύντομα, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής με την ΕΕ, που έχει σκοπό να ανακόψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, αν δεν πάρει την απελευθέρωση της βίζας που της έχει υποσχεθεί η Ευρώπη.

Ο Τσελίκ υποστήριξε ακόμη πως η Τουρκία είναι προσηλωμένη στη συμφωνία, στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες τον Μάρτιο και ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Σχετικές ειδήσεις