ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ολάντ: Αποτράπηκε νέα τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS

Γαλλία-Ολάντ: Αποτράπηκε νέα τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS

Αποτράπηκε μια νέα επίθεση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου με φιάλες υγραερίου στο Παρίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Αποτράπηκε μια επίθεση», δήλωσε ο Ολάντ στο πλαίσιο της μετάβασής του στην Αθήνα για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

«Μια οργάνωση εξαρθρώθηκε, αλλά υπάρχουν κι άλλες», πρόσθεσε ωστόσο, ζητώντας να υπάρχει «αυξημένη επαγρύπνηση».

«Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας θα κάνει δηλώσεις σήμερα το απόγευμα, αλλά ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, θέλω να χαιρετίσω, να συγχαρώ τις υπηρεσίες πληροφοριών», σημείωσε ο Ολάντ.

«Βεβαίως και έγιναν επιθέσεις στη χώρα μας, οι οποίες μας έπληξαν σκληρά, αλλά υπάρχει επίσης μια σιωπηρή, αποτελεσματική δράση, από όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών, από τους αστυνομικούς μας, από τους χωροφύλακές μας, από τους στρατιωτικούς μας», υπογράμμισε.

«Η επαγρύπνηση θα πρέπει να είναι αυξημένη για όσο χρειάζεται και αυτό στηρίζεται βεβαίως στη δέσμευση του κράτους, αλλά και στη δέσμευση όλης της κοινωνίας, επειδή θα πρέπει να έχουμε αυτήν την κινητοποίηση, αυτήν τη συνειδητοποίηση, αυτήν την επαγρύπνηση», σημείωσε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος.

Η αστυνομία συνέλαβε χθες το βράδυ τρεις γυναίκες στο πλαίσιο της έρευνάς της για το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου που βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Η γαλλική αστυνομία πιστεύει ότι το αυτοκίνητο αυτό θα χρησιμοποιείτο σε μια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το σχέδιο αυτό αποτράπηκε για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Σχετικές ειδήσεις