ΚΟΣΜΟΣ

Βαριές κατηγορίες ΗΠΑ για Ρωσία: Αυτοί ευθύνονται για τις κυβερνοεπιθέσεις – Τι απαντά η Μόσχα

Βαριές κατηγορίες ΗΠΑ για Ρωσία: Αυτοί ευθύνονται για τις κυβερνοεπιθέσεις – Τι απαντά η Μόσχα

«Πεπεισμένη» ότι η Ρωσία ευθύνεται για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον προσώπων και πολιτικών θεσμών στις ΗΠΑ, οι οποίες σχετίζονται με τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, είναι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως γνωστοποίησαν σε μια κοινή τους ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και ο Διευθυντής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI).

«Η κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ είναι πεπεισμένη ότι η ρωσική κυβέρνηση κατηύθυνε τις πρόσφατες υποκλοπές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων και θεσμών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών οργανώσεων των ΗΠΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση.

«Αυτές οι κλοπές και οι διαρροές αποσκοπούν σε μια παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ», κατά την ίδια ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα στη φάση της κορύφωσης της εκστρατείας ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στον κυβερνοχώρο και θα επιλέξει εκείνη τον τόπο και το χρόνο που θα ανταποδώσει στη Ρωσία», διεμήνυσε μάλιστα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να προστατεύσει τα συμφέροντά μας, ειδικότερα στον κυβερνοχώρο», συνέχισε, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ενώ διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με μυστικότητα.

«Το κοινό δεν πρέπει να θεωρεί ότι θα ενημερωθεί απαραιτήτως για τις ενέργειες που αναλάβαμε ή θα αναλάβουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η καταγγελία βάσει της οποίας η Ρωσία ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων των Δημοκρατικών καταγράφεται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα για μια σειρά από διεθνή ζητήματα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατήγγειλε εξάλλου ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πλήττουν νοσοκομεία και πολιτικούς στόχους στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Χαλεπιού, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες.

«Παράλογη η κατηγορία»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η κατηγορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι «παράλογη», όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αυτό πάλι είναι παράλογο. Ο ιστότοπός μας δέχεται δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις από χάκερ κάθε μέρα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σχετικές ειδήσεις