ΚΟΣΜΟΣ

Ένοχος για φοροδιαφυγή το δεξί χέρι του Ολάντ!

Ένοχος για φοροδιαφυγή το δεξί χέρι του Ολάντ!

Ειδήσεις | Φρανσουά Ολάντ: Ο Ζερόμ Καϊζάκ (Jérôme Cahuzac), ο πρώην Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού και «δεξί χέρι» του νυν προέδρου της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, γνωστός για τις προσπάθειες του να πιάσει φοροφυγάδες, καταδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη (08/12/2016) σε τριετή φυλάκιση, επειδή απέκρυψε πακτωλό εκατομμυρίων δολαρίων σε λογαριασμούς offshore εταιρειών.

ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!

Σημειώνεται με έμφαση πως ο ίδιος υπήρξε επί μακρόν μυστικοσύμβουλος του Ολάντ σε όλα τα θέματα που άπτονταν της δημοσιονομικής διαχείρισης της χώρας.

Βεβαίως, τα ΜΜΕ της «λευκής» Ευρώπης και της Κολομβίας των Βαλκανίων δεν είπαν ούτε λέξη γι’ αυτό, όμως η είδηση προκαλεί «πολιτικό σεισμό» στη Γαλλία, καθώς ο άλλοτε «αδιάφθορος» υπουργός βαρύνεται με τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης σε βάρος του γαλλικού Δημοσίου αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο χειρουργός στο επάγγελμα Καϊζάκ, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, επί δύο δεκαετίες ξέπλενε βρώμικο χρήμα και το έστελνε σε λογαριασμούς τραπεζών με έδρα την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη αλλά και τη Νήσο του Μαν.

cahuzac1

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θυμηθείτε ποιος δικός μας Έλλην πολιτικός είχε δηλωμένο το σκάφος του στη νήσο Μαν και κάντε τους συνειρμούς σας!

Ο Καϊζάκ αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία, αλλά τελικά παραδέχθηκε την ενοχή του, τον Απρίλιο του 2013, ένα μήνα αφότου είχε παραιτηθεί από υφυπουργός.

Τελικώς, τον διέγραψαν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο υπουργός, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», άσκησε έφεση επί της ποινής φυλάκισης που το επιβλήθηκε, με το σκεπτικό ότι τόσο ο ίδιος όσο και η πρώην σύζυγός του, Πατρισιά Ρενάρ, έχουν ήδη καταβάλει φόρους ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία προφανώς τα αποταμίευσε μετά από... πολύ ιδρώτα, όπως ακριβώς όλοι οι εκατομμυριούχοι δικοί μας πολιτικοί-κλέφτες!

Πολλοί θα αναρωτηθούν, βεβαίως, γιατί επιλέξαμε να σας αναφέρουμε αυτή τη θλιβερή ιστορία;

Είναι πολύ απλό: Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούν για «τάξη και ηθική» στην ΕΕ, είναι οι ίδιοι που βρίσκονται «βουτηγμένοι» στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Συνεπώς, είναι το λιγότερο υποκρισία, η χώρα μας να εξακολουθεί να δέχεται αδιαμαρτύρητα τον φαρισαϊσμό ανθρώπων, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των «μακρυχέρηδων» της πολιτικής και της οικονομίας.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη Γαλλία

Σχετικές ειδήσεις