ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Διασώθηκαν ζωντανές ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ 40 χρόνια μετά!

Βρετανία: Διασώθηκαν ζωντανές ηχογραφήσεις του Μπομπ Μάρλεϊ 40 χρόνια μετά!

Ο θρύλος της ρέγκε θα γινόταν σήμερα 72 ετών!

Ηχογραφήσεις του Bob Marley που βρέθηκαν στο υπόγειο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στο Λονδίνο ύστερα από 40 χρόνια αποκαταστάθηκαν και αναβίωσαν τη φωνή και τη μουσική του θρύλου της ρέγκε.

Ο τεχνικός ήχου, ο Martin Nichols, κατάφερε μετά από ένα χρόνο προσωπικής εργασίας να αποκαταστήσει πλήρως κασέτες με ηχογραφήσεις του Marley.

Πρόκειται για αναλογικές κασέτες που βρέθηκαν στο Kensal Rise, ένα ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Marley κατά τη διάρκεια των περιοδειών που έκανε στην Ευρώπη, τη δεκαετία του 1970.

Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι η ζημιά που είχαν υποστεί οι κασέτες ήταν ανεπανόρθωτη, ωστόσο χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία οι 10 από αυτές καθαρίστηκαν και αποκαταστάθηκαν πλήρως.

Στο υλικό περιλαμβάνονται αυθεντικές ζωντανές ηχογραφήσεις των παραστάσεων που έδωσε ο Μπομπ Μάρλεϊ στο Λονδίνο, μεταξύ 1974 και 1978, και στις οποίες ερμηνεύει ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως το «No Woman No Cry», το «Jammin» και το «I Shot the Sheriff».

Οι κασέτες ανακαλύφθηκαν από έναν υπάλληλο καθαριότητας του ξενοδοχείου, ο οποίος τις παρέδωσε σε έναν φίλο του, τον Joe Gatt, θαυμαστή του καλλιτέχνη. «Δεν μπορούσα να ανεχθώ ότι αυτά τα αντικείμενα θα καταστρέφονταν έτσι απλά», είπε στο ITV.

Σχετικές ειδήσεις