ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες μέσα από το πύρινο «φέρετρο» του Grenfell Tower

Λονδίνο: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες μέσα από το πύρινο «φέρετρο» του Grenfell Tower

Λονδίνο-Grenfell Tower:Εικόνες απόλυτης καταστροφής από το εσωτερικό του 24ώροφου κτηρίου δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη βρετανική Daily Mail, μία ημέρα μετά τη φονική πυρκαγιά σε εργατικές κατοικίες στο δυτικό Λονδίνο από το οποίο βρήκαν φριχτό θάνατο τουλάχιστον 12 άνθρωποι, αν και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά καθώς δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι.

Παράλληλα, η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε σήμερα 15 Ιουνίου ότι οι πυροσβέστες έφθασαν στον τελευταίο όροφο του 24ώροφου κτηρίου εργατικών κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο που κάηκε χθες, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα γιατί δεν είναι ασφαλές γι’ αυτούς να περπατούν στις άκρες των κατεστραμμένων χώρων του.

001

Σε συνέντευξή της στο ITV, η Κότον δήλωσε ότι «κάποιες από τις εσωτερικές δομές (του κτηρίου) δεν θεωρούνται αυτή τη στιγμή ασφαλείς, ωστόσο είναι ασφαλής ο κεντρικός πυρήνας του. Επομένως, οι πυροσβέστες ανέβηκαν στον τελευταίο όροφο χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν την αρχική, σύντομη έρευνα από τις εισόδους των διαμερισμάτων».

nintchdbpict000331667104

«Παρότι έχουμε ανέβει εκεί, δεν έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ενδελεχή έρευνα και μέχρι να μπορέσουμε να καταστήσουμε ασφαλές το κτήριο δεν θέλω να διακινδυνεύσω την ασφάλεια των πυροσβεστών μου αυτή τη στιγμή».

nintchdbpict000331667011

Η Κότον είπε ότι στατικοί μηχανικοί και ειδικοί αστικής έρευνας και διάσωσης θα επιθεωρήσουν το κτήριο σήμερα και όταν κριθεί ασφαλές θα πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα.

nintchdbpict000331657250



Οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο 12 ανθρώπων στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πύργο Grenfell στην 1:00 χθες Τετάρτη, αλλά ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

nintchdbpict000331431487

Πηγή: Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις