ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο πρωτοπόρος του ρωσικού διαδικτύου Αντόν Νόσικ

Πέθανε ο πρωτοπόρος του ρωσικού διαδικτύου Αντόν Νόσικ

Ο Αντόν Νόσικ, διάσημος μπλόγκερ και ακτιβιστής, που θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του ρωσικού Διαδικτύου, πέθανε σε ηλικία 51 ετών, ανακοίνωσαν την Κυριακή (9/7) οι οικείοι του.

"Ναι, είναι αλήθεια. Ο Αντόν Νόσικ πέθανε στη Μόσχα την περασμένη νύχτα", έγραψε στο Facebook, ένας από τους φίλους του, ο επιχειρηματίας και εκδότης Ντεμιάν Κουντριαβτσόφ.

Σύμφωνα με το BBC, ο εξέχων μπλόγκερ και επιχειρηματίας του διαδικτύου πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η είδηση του θανάτου του έχει συγκλονίσει τα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Νόσικ ήταν συνιδρυτής και εκδότης των μεγαλύτερων διαδικτυακών εκδόσεων στη Ρωσία. Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του, υποστήριζε ότι το Διαδίκτυο είναι πάντα "ένα νησί ελευθερίας" και θα παραμείνει έτσι παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί.

"Είναι απλά αδύνατο να το πιστέψουμε", έγραψε στο Twitter o πολιτικός της αντιπολίτευσης Ίλια Γιασίν. "Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε μου!".

Ο Αντόν Νόσικ εγκαινίασε το 1999 μια από τις πρώτες πύλες διαδικτυακής ενημέρωσης στη Ρωσία, καθώς και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως οι Lenta.ru και Newsru.com, υπό τη διπλή του ιδιότητα του δημοσιογράφου και του επιχειρηματία. Διατηρούσε ένα από τα ιστολόγια με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στη χώρα.

"Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του ρωσικού Ιντερνετ", γράφει η εφημερίδα Vedomosti, αποχαιρετώντας τον.

Σχετικές ειδήσεις