ΚΟΣΜΟΣ

Οι γονείς του Τσάρλι ζητούν να πάρουν το παιδί τους από το νοσοκομείο για να πεθάνει σπίτι του

Οι γονείς του Τσάρλι ζητούν να πάρουν το παιδί τους από το νοσοκομείο για να πεθάνει σπίτι του

Την άδεια του δικαστηρίου ώστε να πάρουν το παιδί τους από το νοσοκομείο, προκειμένου να πεθάνει στο σπίτι του, πρόκειται να καταθέσουν οι γονείς του μικρού Τσάρλι Γκαρντ.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, οι γονείς του παιδιού πρόκειται να μεταβούν στο Ανώτατο Δικαστήριο μέσα στην ημέρα για να υποβάλουν το σχετικό αίτημα.

Χθες, ο Κρις Γκαρντ και η Κόνι Γέιτς ανακοίνωσαν ότι θα εγκαταλείψουν τον δικαστικό αγώνα που έκαναν, προκειμένου το 11 μηνών αγοράκι τους, που πάσχει από μία ασθένεια και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, να συμμετάσχει σε μία πειραματική θεραπεία στις ΗΠΑ. Όπως ανέφεραν, τα τεστ που έγιναν στον μικρό Τσάρλι απέκλεισαν την δυνατότητα ο γιος τους να λάβει τη σχετική θεραπεία.

«Αποφασίσαμε ότι δεν είναι πλέον προς το συμφέρον του να συνεχίσει την θεραπεία» σημείωσε η μητέρα του και πρόσθεσε: «Αποφασίσαμε να αφήσουμε τον γιο μας να φύγει... Ο Τσάρλι είχε μια πραγματική ευκαιρία να γίνει καλύτερα. Τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα είχε συμβεί εάν είχε λάβει την θεραπεία».

Ο μικρός Τσάρλι πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή που προκαλεί σταδιακά μυϊκή αδυναμία και εγκεφαλική βλάβη. Οι γονείς του επιδίωκαν να τον στείλουν στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία. Βρετανικά δικαστήρια, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν το επέτρεψαν αυτό, με το επιχείρημα ότι θα παρέτεινε την ταλαιπωρία του χωρίς να υπάρχει πραγματική προοπτική να βοηθηθεί το παιδί.

Σχετικές ειδήσεις