ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Ισπανία: Νεκρός ο δράστης του μακελειού της Βαρκελώνης

Θρίλερ στην Ισπανία: Νεκρός ο δράστης του μακελειού της Βαρκελώνης

Άνδρας που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην κωμόπολη Σουμπιράτς, δυτικά της Βαρκελώνης, όπως ανακοίνωσε η καταλανική Αστυνομία

Η εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε ότι ο ύποπτος είναι ο τρομοκράτης που σκόρπισε το θάνατο στη Βαρκελώνη την Πέμπτη, ο 23χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Μάλιστα, η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως βασικός δράστης της επίθεσης που διαπράχθηκε στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκε από πυρά των ανδρών της.

Ο 23χρονος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά, κοντά στην κοινότητα Σουμπιράτς, στα δυτικά της Βαρκελώνης, ενώ νωρίτερα μια γυναίκα είχε ενημερώσει τις Αρχές για την παρουσία ενός υπόπτου στην περιοχή.

Το Σουμπιράτς είναι μια μικρή κοινότητα στο Αλτ Πενεδές, στην επαρχία της Βαρκελώνης.

Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν εκδόσει πανευρωπαϊκό ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού μαροκινής καταγωγής άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο την περασμένη Πέμπτη (17/08).

Ο μακελάρης, αμέσως μετά την πολύνεκρη επίθεση διέφυγε από το σημείο με τα πόδια και στη συνέχεια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν άνδρα, προκειμένου να κλέψει το αυτοκίνητό του και να διαφύγει με αυτό. Στην επίθεση στη Λα Ράμπλας σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, ενώ ακολούθησε ξεχωριστή επίθεση στο Καμπρίλς, όπου πέθανε μία γυναίκα.

Σήμερα, οι Αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν ότι αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων σε 15, καθώς βρέθηκε νεκρός και ο οδηγός του αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγε τελικά ο 23χρονος.

Δείτε εδώ ποιος είναι ο άνδρας που σκότωσε ο μακελάρης για να του παρει το αμάξι

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, el pais

Σχετικές ειδήσεις