ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Λίντνερ: Ναι σε συγκυβέρνηση με το CDU αλλά...

Γερμανία - Λίντνερ: Ναι σε συγκυβέρνηση με το CDU αλλά...

«Μπορώ να φανταστώ έναν συνασπισμό με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) σε ομοσπονδιακό επίπεδο κατά το πρότυπο της τοπικής κυβέρνησης CDU-Φιλελευθέρων (FDP) του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα στους τομείς της παιδείας, την ψηφιοποίησης και των δικαιωμάτων των πολιτών. Το FDP έχει τώρα ευρύτερη βάση. Στην Β. Ρηνανία- Βεστφαλία αναλάβαμε υπουργεία τα οποία ταιριάζουν στην ατζέντα μας (σ.σ. έχουν τα υπουργεία Παιδείας, Οικονομίας-Ψηφιοποίησης και Οικογένειας-Ενσωμάτωσης)», είπε ο Κρίστιαν Λίντνερ, πρόεδρος του FDP, σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «Saarbrücker Zeitung».

Επισήμανε επίσης ότι η παραίτηση του κόμματός του από την διεκδίκηση «των οικονομικών υπουργείων κατά τις συζητήσεις σχηματισμού ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες το 2009 ήταν λάθος».

Ο κ. Λίντνερ τόνισε τέλος, ότι «έστω και αν προερχόμαστε από την εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση (σ.σ. το FDP δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή στις περασμένες εκλογές αφού το ποσοστό του ήταν κάτω του 5%), μπορούμε να αναλάβουμε κυβερνητική ευθύνη. Θα συμμετάσχουμε όμως μόνον τότε σε μια κυβέρνηση εφόσον μπορούμε να βάλουμε φιλελεύθερη σφραγίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις