ΚΟΣΜΟΣ

Συντρίμμια και θάνατο «σπέρνει» ο κυκλώνας Μαρία στην Καραϊβική – Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί (Vid)

Συντρίμμια και θάνατο «σπέρνει» ο κυκλώνας Μαρία στην Καραϊβική – Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί (Vid)

Ο κυκλώνας Μαρία κατευθύνεται σήμερα 22 Σεπτεμβρίου προς τα νησιά Τέρκς και Κέικος αφού έπληξε το Πουέρτο Ρίκο και άλλα νησιά της Καραϊβικής με ανέμους και βροχή που κατέστρεψαν σπίτια, προκάλεσαν πλημμύρες και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους.

Η Μαρία είναι ο δεύτερος μεγάλος κυκλώνας που πλήττει αυτόν τον μήνα την Καραϊβική και η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει το Πουέρτο Ρίκο εδώ και σχεδόν 90 χρόνια. Προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νησιά και η στάθμη ποταμών έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nuevo Dia.

170920131728 01 hurricane maria puerto rico 0920 exlarge 169

Δεκατέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στο νησί Ντομίνικα, που έχει πληθυσμό περίπου 71.000 κατοίκους. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο γαλλικό έδαφος της Γουαδελούπης και ένας στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

170919144205 14 hurricane maria guadeloupe 0919 exlarge 169

Ο απολογισμός των νεκρών στην Καραϊβική αναμένεται να αυξηθεί μόλις ξημερώσει και επαναληφθούν οι έρευνες.

 hurricane maria

Ο κυβερνήτης του Πόρτο Ρίκο Ρικάρντο Ροσέλο επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σάββατο από το βράδυ μέχρι τα χαράματα. Ο πληθυσμός του νησιού είναι 3,4 εκατ. άνθρωποι.

Η Μαρία είναι ένας κυκλώνας κατηγορίας 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Saffir-Simpson. Συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 205 χλμ/ώρα. Στις 09:00 ώρα Ελλάδας βρισκόταν σε απόσταση 70 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού Γκραντ Τερκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις