ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νέα Υόρκη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νέα Υόρκη

Η τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε με ένα ημιφορτηγό στη Νέα Υόρκη την Τρίτη και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας που αποτελεί όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας αλ Νάμπα αναφέρεται ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου».

Δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Από την πλευρά του, άνδρας που θέρισε διαβάτες και ποδηλάτες με το φορτηγάκι δήλωσε μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κι εξέφρασε «ικανοποίηση» για την πράξη του.

203825w01

Εξάλλου και ο ίδιος στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένος στην κοιλιά από τα πυρά αστυνομικού που τον ακινητοποίησε λίγο μετά το μακελειό, ζήτησε να κρεμαστεί έξω από το δωμάτιο του η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η κίνησή του αυτή, μάλιστα, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ζήτησε - μέσω Twitter - να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

«Ο τρομοκράτης της NYC (σ.σ. της πόλης της Νέας Υόρκης) ήταν χαρούμενος και ζήτησε να κρεμάσει τη σημαία του ΙΚ στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο. Σκότωσε 8 ανθρώπους, τραυμάτισε βαριά 12. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!» έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικές ειδήσεις