ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα Ερντογάν προς Πούτιν-Τραμπ: Αποσύρετε τα στρατεύματά σας από την Συρία

Μήνυμα Ερντογάν προς Πούτιν-Τραμπ: Αποσύρετε τα στρατεύματά σας από την Συρία

Μήνυμα προς τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Συρία, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως αυτοί που δεν πιστεύουν σε μια στρατιωτική λύση, θα πρέπει να αποσύρουν τον στρατό τους.

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτά τα σχόλια. Αν μια στρατιωτική λύση είναι εκτός συζήτησης, τότε αυτοί που το λένε αυτό θα πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους», είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ο Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει από την Ρωσία, όπου θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν πάντως τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ θα συζητήσουν και την προοπτική για μια πολιτική λύση στη πολύπαθη Συρία.

Παράλληλα στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος S-400.

Ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται πριν την Ρωσία να μεταβεί στο Κουβέιτ –αύριο Τρίτη (14/11), όπου θα συζητήσει μια λύση στη διένεξη ανάμεσα στο Κατάρ και τους άραβες γείτονές του στον Κόλπο, που διαρκεί ήδη πέντε μήνες.

Σχετικές ειδήσεις