ΚΟΣΜΟΣ

Μάριο Σεντένο: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup

Μάριο Σεντένο: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup

Ο Μάριο Σεντένο είναι 51 ετών και καθηγητής οικονομίας, νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της Πορτογαλίας, καθώς προσχώρησε στη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας το Νοέμβριο του 2015.

18806370
18806400

Στους οικονομικούς κύκλους, τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο του κέντρου ή φιλελεύθερο, λόγω των θέσεων του υπέρ μιας μεγαλύτερης ελαστικότητας στην αγορά εργασίας.



Σήμερα θεωρείται ότι έχει μεγάλη βαρύτητα στην ομάδα του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος σχημάτισε κυβέρνηση κάνοντας συμμαχία με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και το κομμουνιστικό κόμμα. Ο συνασπισμός της πορτογαλικής κυβέρνησης βασίστηκε στη βούληση να «γυρίσει η σελίδα» από την πολιτική λιτότητας της πρώην δεξιάς κυβέρνησης.



Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών «φιλικό» και «συμφιλιωτικό». Παράλληλα, θεωρείται το πρόσωπο χάρη στο οποίο η οικονομία της Πορτογαλίας ανέκαμψε, καταφέρνοντας να επανακτήσει ένα μέρος της αγοραστικής δύναμης που είχαν χάσει οι Πορτογάλοι την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις