ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Βερολίνο: Εκκενώθηκε κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός

Συναγερμός στο Βερολίνο: Εκκενώθηκε κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός

Πυκνός καπνός «έπνιξε» το σιδηροδρομικό σταθμό του Ζωολογικού Κήπου (Zoo) στο Βερολίνο, λίγο πριν τις 15:00, την Κυριακή (31/12/2017).

Ο σταθμός εκκενώθηκε και η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί, για τα δρομολόγια του υπέργειου σιδηροδρόμου εντός Βερολίνου. Η κυκλοφορία των τρένων που πραγματοποιούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων είχε επίσης διακοπεί, ωστόσο πλέον έχει αποκατασταθεί.

Είκοσι περίπου επιβάτες απομακρύνθηκαν από μία αποβάθρα, σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, ένας εκ των οποίων έχει τραυματιστεί ελαφρά. Επίσης, τρένο με περίπου 130 επιβάτες έμεινε για λίγη ώρα ακινητοποιημένο μεταξύ δύο σταθμών και τελικά επέστρεψε στον προηγούμενο (Tiergarten).

Ο καπνός προήλθε από πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε εργοτάξιο δίπλα από το σταθμό. Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.

Εικόνες που μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν τον καπνό να υψώνεται από το μεγάλο σταθμό, ο οποίος βρίσκεται λίγα μόλις βήματα από το σημείο όπου είχε πραγματοποιηθεί, τον Δεκέμβριο του 2016, η τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tagesspiegel)

Σχετικές ειδήσεις