ΚΟΣΜΟΣ

Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον για τον πρίγκιπα Φίλιππο: Ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων

Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον για τον πρίγκιπα Φίλιππο: Ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων
AP

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, «ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Βοήθησε στο να κατευθυνθεί η Βασιλική Οικογένεια και η μοναρχία έτσι ώστε να παραμείνει ένας θεσμός αδιαμφισβήτητα ζωτικής σημασίας για την ισορροπία και την ευτυχία της εθνικής μας ζωής» πρόσθεσε.

Ο Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ είχε νοσηλευτεί για τρεις εβδομάδες σε κλινική του Λονδίνου. Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 99 ετών.

«Ήταν υπέρμαχος του περιβάλλοντος από πολύ πριν αυτό γίνει της μόδας. Με τα βραβεία του Δούκα του Εδιμβούργου διαμόρφωσε και ενέπνευσε τις ζωές αμέτρητων νέων και σε κυριολεκτικά χιλιάδες εκδηλώσεις βοήθησε να ενισχυθούν οι ελπίδες και οι φιλοδοξίες τους».

«Θυμόμαστε τον δούκα για όλα αυτά και πάνω από όλα για την ακλόνητη στήριξή του προς τη Βασίλισσα. Όχι μόνο ως σύντροφός της, στο πλευρό της κάθε ημέρα της βασιλείας της, μα ως σύζυγος και "δύναμή της" για πάνω από 70 χρόνια» πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως έλαβε το νέο «με μεγάλη λύπη». Επίσης, σημείωσε πως ήταν ένας από τους τελευταίους βετεράνους του Β' ΠΠ που είχαν απομείνει.

«Από εκείνη τη σύγκρουση απέκτησε μια ηθική υπηρεσίας την οποία εφάρμοζε κατά τη διάρκεια των αλλαγών άνευ προηγουμένου της μεταπολεμικής περιόδου» σημείωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ