ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα ενός από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα

Τουρκία: Στη δημοσιότητα η ταυτότητα ενός από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα

Την ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας

Στη δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, τα στοιχεία και τη φωτογραφία του ενός εκ των συλληφθέντων για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το PKK.

Κατά τη επίθεση σκοτώθηκαν και οι δύο δράστες, ο ένας αφού τραυμάτισε ελαφρά δύο αστυνομικούς και κατόπιν ανατινάχθηκε ενεργοποιώντας την βόμβα που έφερε πάνω του και ο δεύτερος από πυρά αστυνομικών.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως «ως αποτέλεσμα της έρευνας και της ανάλυσης DNA, διαπιστώθηκε ότι ένας από τους τρομοκράτες ήταν ο Hasan Oğuz, με την κωδική ονομασία «Kanivar Erdal», μέλος του BTÖ (PKK/KCK). Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του άλλου τρομοκράτη συνεχίζονται. Η έρευνα που ξεκίνησε από τις μονάδες ασφαλείας μας συνεχίζεται. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

milliyet.tr.jpg

Λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση, η Τουρκία πραγματοποίησε σειρά αεροπορικών επιδρομών σε Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ. Η κυβέρνηση είπε ότι 20 στόχοι καταστράφηκαν και πολλοί μαχητές από την ομάδα ανταρτών PKK «εξουδετερώθηκαν».