ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η 27χρονη «Μήδεια» που έπνιξε τα παιδιά της είχε προσπαθήσει να σκοτώσει ξανά τον γιο της

Ιταλία: Η 27χρονη «Μήδεια» που έπνιξε τα παιδιά της είχε προσπαθήσει να σκοτώσει ξανά τον γιο της

Η νεαρή μητέρα από την Ιταλία σκότωσε τα δύο της παιδιά επειδή δεν άντεχε το κλάμα τους

Μία σύγχρονη Μήδεια στο Μπέργκαμο της Ιταλίας κατηγορείται ότι σκότωσε τα δύο της μωρά 4 και 2 μηνών σε διάστημα ενός έτους, επειή δεν άντεχε το κλάμα τους.

Η Μόνια Μπορτόλι, είναι 27 ετών και ήταν μόνη στο σπίτι με τα άτυχα βρέφη και στις δύο περιπτώσεις θανάτων.

Η έρευνα για την ανατριχιαστική υπόθεση φέρνει στο φως νέα στοιχεία, καθώς, σύμφωνα με τις αρχές, η νεαρή μητέρα είχε αποπειραθεί να σκοτώσει το δεύτερο μωρό της από όταν ήταν μόλις 21 ημερών.

«Τραγωδία στο Μπέργκαμο. Υποψίες για την μητέρα Μόνια Μπορτολότι: Είχε προσπαθήσει και άλλη φορά να σκοτώσει τον μικρό Ματία. Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 2022 όταν μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο λέγοντας στους γιατρούς: ‘Ίσως πνίγηκε, παρουσίασε άπνοια μετά το τάισμα’», έγραφε η La Repubblica.

Ο πατέρας των παιδιών ξεσπά, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει το έγκλημα της συζύγου του.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον πόνο που αισθάνομαι. Έχασα τα δυο μου παιδιά. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσε να το έχει κάνει η Μόνια . Όπως αισθάνομαι σήμερα θα αισθάνομαι για πάντα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως είναι».

Αρχικά ο θάνατος του βρέφους αποδόθηκε στο «σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου», που συμβαίνει στα βρέφη ηλικίας 1 μηνός έως 1 έτους.

Η μητέρα μάλιστα ήταν εκείνη που τηλεφώνησε στο 112 και δήλωσε πως το μωρό της δεν αναπνέει, υποστηρίζοντας ότι το βρέφος έπαθε εισρόφηση γάλακτος.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η 27χρονη είχε γίνει μέλος σε γκρουπ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είχε δημιουργηθεί για υποθέσεις όπου γονείς χάνουν τα παιδιά τους σε μικρή ηλικία, μιλώντας με σπαρακτικά λόγια για τα δύο παιδιά που έχασε.

«Αγαπητοί γονείς, πάντα πάλευα για να εκφράσω τις σκέψεις μου. Δυστυχώς όσο κοντεύουν οι ημερομηνίες που τα δύο μικρά αγγελούδια μου εξαφανίστηκαν, τόσο λιγότερους λόγους βρίσκω να ζω. Η αίσθηση της ενοχής που δεν κατάφερα να κάνω αρκετά για τα παιδιά μου, που δεν κατάφερα να τα σώσω, με καταστρέφει».

Το μήνυμα αναρτήθηκε μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατο του 2 μηνών γιου της, ο οποίος έχασε τη ζωή του έναν χρόνο μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού.

Λίγους μήνες πριν εκδοθεί το ένταλμα κράτησης, η Μπορτολότι είχε μάθει ότι η Εισαγγελία την υποψιαζόταν και έγραψε:

«Η εισαγγελία με κατηγορεί, λες και όλη αυτή η τραγωδία δεν είναι αρκετή για μένα. Κανείς δεν βλέπω να νοιάζεται που τα παιδιά μου τα φρόντιζαν και τα κρατούσαν σαν μικρά λουλούδια. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να γίνω η μητέρα που δεν είχα».