ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σκοτώθηκε διοικητής του Ναυτικού της Χαμάς», σύμφωνα με τον IDF

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σκοτώθηκε διοικητής του Ναυτικού της Χαμάς», σύμφωνα με τον IDF
TWITTER.

«Ο Αμάρ Αμπού Τζαλάλα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Απόψε (23/11), ο IDF ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον διοικητή των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Αμάρ Αμπού Τζαλάλα σκοτώθηκε μαζί με ένα άλλο μέλος των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς. Ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος των ναυτικών δυνάμεων της Χαμάς και συμμετείχε στην καθοδήγηση πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων διά θαλάσσης που απετράπησαν», τονίσθηκε σε δημοσίευση των ισραηλινών δυνάμεων.

Ο ρόλος της διαβόητης «Σιν Μπετ» και η επίλεκτη ομάδα για την «εξολόθρευση» της Χαμάς

Η συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή, όπως και άλλα «χτυπήματα» του IDF, πραγματοποιήθηκε μετά την παροχή πληροφοριών από τη «Σιν Μπετ», τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών και το Ναυτικό.

Η «Σιν Μπετ» έχει προχωρήσει στη συγκρότηση μίας νέας, επίλεκτης ομάδας, με μοναδική αποστολή να σκοτώσει όλα τα μέλη της Χαμάς που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

Το όνομα της ομάδας είναι Nyli και αποτελεί το ακρωνύμιο της φράσης “Netzah Yehouda Lo Ichaker”, που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση: «Το αιώνιο Ισραήλ δε θα πει ψέματα».

Μοναδικός στόχος της ομάδας που συγκρότησε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ είναι να καταδιώξει, να εντοπίσει και τελικώς να εξοντώσει όλους όσοι διαδραμάτισαν οιονδήποτε ρόλο στη φονική επίθεση, από την οποία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.400 νεκροί και 212 κρατούνται όμηροι.

Στο στόχαστρο της Nyli έχουν εισέλθει τα μέλη της Nukhba, μίας ειδικής ομάδας της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, για την οποία πιστεύεται ότι ήταν ο «πυρήνας» των τρομοκρατών της παλαιστινιακής οργάνωσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Τα μέλη της Nyli λειτουργούν ανεξάρτητα από άλλες μονάδες και κέντρα του ισραηλινού στρατού και των ισραηλινών υπηρεσιών.

Στην επίλεκτη ομάδα έχουν τοποθετηθεί τόσο πράκτορες, οι οποίοι λειτουργούν στο πεδίο, όσο και άλλοι που ειδικεύονται στην κατασκοπεία και τις παρακολουθήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ποια είναι η «Σιν Μπετ»

Η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας, περισσότερο γνωστή με το ακρωνύμιο «Σαμπάκ» ή «Σιν Μπετ» (από τα δύο πρώτα εβραϊκά γράμματα της σύντμησης του ονόματος), είναι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ (αντίστοιχη με τη βρετανική MI5 ή το αμερικανικό FBI).

Το σύνθημα της «Σιν Μπετ» είναι «Μαγκέν βεΛό Γιερα’έ», που σημαίνει: «Αμυνόμενος που δεν πρέπει να φανεί» ή «Αόρατη ασπίδα». Αποτελεί μία από τις τρεις κύριες οργανώσεις της ισραηλινής κοινότητας υπηρεσιών πληροφοριών, παράλληλα με την Αμάν (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών) και τη Μοσάντ (μυστική υπηρεσία εξωτερικών).

Ιώβ Γκάλαντ: «Οι μάχες θα διαρκέσουν για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη»

Η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ κατά της Χαμάς θα συνεχισθεί «δυνατά» μετά τη σύντομη εκεχειρία που εκκινεί αύριο (24/11), σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Ιώβ Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι οι μάχες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον άλλους δύο μήνες.

«Αυτή είναι μία σύντομη παύση. Όταν ολοκληρωθεί, οι μάχες θα συνεχισθούν δυναμικά και θα δημιουργήσουν πίεση η οποία θα επιτρέψει την επιστροφή περισσότερων ομήρων», ανέφερε κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης στα ισραηλινά στρατεύματα.

Σχετικές ειδήσεις