ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε πλάνα με τα τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε πλάνα με τα τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το Αλ Σίφα βρίσκεται πλεόν υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού που ερευνά την ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Χαμάς στο νοσοκομείο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από υπόγειες σήραγγες της Χαμάς που περνούν κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Εκτός από υπόγεια περάσματα, ο IDF αποκαλύπτει και ένα σύστημα υπόγειο το οποίο, όπως υποστηρίζει οδηγεί ακόμα και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου μαχητές της Χαμάς διαμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αποτελούν ορμητήρια για τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ.

Στα βίντεο που δημοσίευσαν, ο εκπρόσωπος του IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι εξηγεί τη μεθοδολογία των τούνελ της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, ενώ καταγράφει εικόνες και από τούνελ το οποιό βρίσκεται κάτω από σπίτι και πάλι κοντά στο νοσοκομείο.

Συνελήφθη ο διοικητής του Αλ Σίφα

«Ο γιατρός Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια συνελήφθη μαζί με άλλους υγειονομικούς», δήλωσε ο Χάλεντ Αμπού Σάμρα, προϊστάμενος στο Αλ Σίφα, το οποίο βρίσκεται πλεόν υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού, που συνεχίζει να ερευνά την ύπαρξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Χαμάς στο νοσοκομείο.

Ο Αμπού Σαλμίγια είχε μιλήσει στο AFP, εξηγώντας ότι στις 18 Νοεμβρίου έλαβε «εντολή εκκένωσης» του νοσοκομείου από τον ισραηλινό στρατό, που από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι απομάκρυνε εκατοντάδες ασθενείς από το νοσοκομείο, μετά από «αίτημα» του διευθυντή.