ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Mark Dodson, η φωνή πίσω από το Star Wars και τα Gremlins

Πέθανε ο Mark Dodson, η φωνή πίσω από το Star Wars και τα Gremlins

Ο γνωστός ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 64 ετών. 

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 64 ετών ο Mark Dodson, ο ηθοποιός που δάνεισε τη φωνή του σε πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες επιστημονικής φαντασίας αλλά και βιντεοπαιχνιδιών.

Όπως ανακοίνωσε η κόρη του στο ΤΜΖ, ο ηθοποιός του Star Wars, υπέστη «καρδιακή προσβολή», ενώ βρισκόταν στο Έβανσβιλ της Ιντιάνα. Έκανε check-in σε ένα ξενοδοχείο και υπέστη "καρδιακή προσβολή" ενώ κοιμόταν, είπε.

Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος ήταν ως Salacious Crumb στο Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi του 1983.

Στη συνέχεια έδωσε τη φωνή του Mogwai στην επιτυχημένη ταινία Gremlins του 1984.

Εργάστηκε για αρκετές δεκαετίες στον κινηματογράφο, τα βιντεοπαιχνίδια, το ραδιόφωνο και τις διαφημίσεις ως καλλιτέχνης φωνής.

Η κόρη του, Ciara, δήλωσε στο TMZ ότι ο πατέρας της "δεν έπαψε ποτέ να με κάνει περήφανη".

Το Evansville Horror Con, όπου ο Dodson είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στο Facebook.

"Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον ξαφνικό θάνατο του Mark Dodson χθες το βράδυ. Ο Mark δεν ήταν μόνο ένας ταλαντούχος ηθοποιός φωνής αλλά και ένα αγαπητό μέλος της κοινότητας του τρόμου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους και τους θαυμαστές του κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης στιγμής. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να αφιερώσετε μια στιγμή από τη μέρα σας για να αναλογιστείτε τη χαρά και το γέλιο που έφερε ο Mark στον κόσμο. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από το έργο του".