ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε η αιτία της πυρκαγιάς στο Boeing 787 στη Βοστώνη

Εντοπίστηκε η αιτία της πυρκαγιάς στο Boeing 787 στη Βοστώνη

Το αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB), ανέφερε την Τετάρτη, ότι αιτία για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα Boeing 787 Dreamliner στη Βοστώνη, νωρίτερα αυτό το μήνα, ήταν κάποια θερμική βλάβη στο σύνολο των οκτώ κυττάρων στην ειδική μπαταρία ιόντων λιθίου που χρησιμοποιείται για να παράγεται βοηθητική ισχύς στο αεροπλάνο.

Η NTSB ανέφερε ότι η μπαταρία, κατασκευασμένη από την ιαπωνική εταιρεία GS Yuasa Corp, είχε οκτώ κύτταρα από 3,7 βολτ το κάθε ένα. Και τα οκτώ είχαν ποικίλους βαθμούς θερμικής βλάβης.

Οι ερευνητές σάρωσαν και αποσυναρμολόγησαν έξι από τα οκτώ κύτταρα, και τα ηλεκτρόδια τους φωτογραφήθηκαν και εξετάστηκαν από μικροσκόπιο. Οι υπόλοιπες δύο μπαταρίες θα πρέπει να εξεταστούν με τον ίδιο τρόπο τις επόμενες ημέρες στο εργαστήριο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η NTSB, η Ντέμπορα Χέρσμαν, πρόεδρος της επιτροπής καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της NTSB θα παράσχουν τις απαιτούμενες διευκρινιστικές πληροφορίες σχετικά με την έρευνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη.