ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Παραιτήθηκε σύσσωμη η εκλογική επιτροπή

Ιράκ: Παραιτήθηκε σύσσωμη η εκλογική επιτροπή

Τις παραιτήσεις τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές και δικαστικές παρεμβάσεις στο έργο τους, υπέβαλαν όλα τα μέλη της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του Ιράκ, ένα, περίπου μήνα πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Τα εννέα μέλη της επιτροπής θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τις αποφάσεις των δικαστηρίων με τις οποίες απαγορεύτηκε σε πολλούς υποψηφίους να συμμετέχουν στις εκλογές της 30ής Απριλίου.

«Υποβάλαμε τις παραιτήσεις μας λόγω των παρεμβάσεων», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα από τα μέλη της επιτροπής, διευκρινίζοντας ότι η παραίτηση υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο.

Διπλωματική πηγή εξήγησε ότι αφορμή για την υποβολή της ομαδικής παραίτησης ήταν «οι πολιτικές και δικαστικές παρεμβάσεις». «Ενοχλήθηκαν μετά την απόφαση μιας δικαστικής επιτροπής που απέκλεισε πολλούς υποψηφίους ενώ η εκλογική επιτροπή δεν είχε αποκλείσει κανέναν από αυτούς», σημείωσε, εξηγώντας ότι οι παραιτήσεις θα πρέπει να γίνουν δεκτές από το κοινοβούλιο για να ισχύσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Αίγυπτος: Χρήση δακρυγόνων σε διαδηλωτές