ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσφυγες πυρπόλησαν τον καταυλισμό τους στη Σλοβενία απαιτώντας να φύγουν (photos)

Πρόσφυγες πυρπόλησαν τον καταυλισμό τους στη Σλοβενία απαιτώντας να φύγουν (photos)

Οι χιλιάδες πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στη Σλοβενία και ζουν σε ακραίες συνθήκες με τις σκηνές τους να είναι βουτηγμένες στη λάσπη και το κρύο να μπαίνει από παντού, εξεγέρθηκαν πριν από λίγο και έβαλαν φωτιά στις τέντες που τους φιλοξενούν, απαιτώντας να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

H κατάσταση στον καταυλισμό του Μπρέζιτσε, όπου σημειώθηκε η εξέγερση είναι ανεξέλεγκτη και ήδη μονάδες του στρατού σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

slovenia1

Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες έφθασαν στη Σλοβενία από το Σάββατο και μετά προσπαθώντας να φθάσουν στη Βόρεια Ευρώπη. Περισσότεροι από 6.000 πέρασαν τη χθεσινή βραδιά σε καταυλισμούς.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν πριν από λίγες μέρες η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της με την Κροατία, οπότε και άλλαξε το μονοπάτι της προσφυγικής ροής. Αμέσως μετά η Κροατία άρχισε να προωθεί τους πρόσφυγες προς τη Σλοβενία.
Ανθρωπιστικές Οργανώσεις και Διεθνής Αμνηστεία έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας πως μωρά παιδιά και πολλοί ανήλικοι είναι πλέον με σοβαρή υποθερμία αφού υπάρχει έλλειψη στις κουβέρτες και τα αδιάβροχα που παρέχονταν.

Σχετικές ειδήσεις