Χιονοστιβάδα - Ιταλία: Βρέθηκαν 6 άνθρωποι ζωντανοί στα συντρίμμια του ξενοδοχείου

Χιονοστιβάδα - Ιταλία: Βρέθηκαν 6 άνθρωποι ζωντανοί στα συντρίμμια του ξενοδοχείου
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Θαύμα στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Rigopiano, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα την Τετάρτη (18/01) - Δύο παιδιά ανάμεσα στους επιζώντες - Μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Πεσκάρα

Έξι είναι συνολικά οι επιζώντες που εντοπίσθηκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Tg5.

Ένα εξάχρονο κοριτσάκι συμπεριλαμβάνεται στους επιζώντες, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ φέρεται να έχει εντοπισθεί ζωντανό και δεύτερο παιδί.

Μια γυναίκα και το κοριτσάκι της, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, μόλις απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρονται με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα, ενώ στην συνέχεια, με μεγάλη προσοχή, πρόκειται να απεγκλωβισθούν και οι υπόλοιποι έξι άνθρωποι.

Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν στον χώρο κάτω από μια οροφή όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν και μάλιστα άναψαν φωτιά για να επιζήσουν.

italy2

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, το κοριτσάκι είναι ένα από τα δυο παιδιά του διασωθέντα που κατάφερε να σημάνει συναγερμό, την Τετάρτη το απόγευμα. Τη στιγμή που το ξενοδοχείο επλήγη από την χιονοστιβάδα, ο διασωθείς είχε βγει απ' αυτό και κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του για να πάρει ένα κουτί με φάρμακα.

Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Με τους έξι επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο αριθμός των διασωθέντων αυξάνεται στους 8, ενώ 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί. Οι υπόλοιποι 23 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

eff1c8e89c2cc13cd9a7db93b39f2044

Η ιταλική πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα το διάγραμμα, όπου πάνω σε πραγματικές φωτογραφίες φαίνεται πώς κινήθηκε η χιονοστιβάδα, πού βρισκόταν το ξενοδοχείο (4), οι εξωτερικοί του χώροι (3), η είσοδος του χώρου (1) και κάποια δέντρα στην αυλή (2).

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της τραγωδίας

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το ξενοδοχείο του θανάτου

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της.

Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονoστιβάδων.

Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία την νύχτα αγγίζει συχνά τους οκτώ βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Το χιόνι, με την πάροδο των ωρών, έχει μετατραπεί σε πολύ σκληρό πάγο, ενώ δημιουργείται ουσιαστικά ένα τείχος το οποίο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να σπάσει.

PHOTO GALLERY